Lumityöt

Työnkuvaus

Lumityöt kuuluvat osana Ikkunahuolto oy:n tarjoamiin palveluihin. Tähän sisältyy mm. lumen pudotus katoilta ja ränneistä, jään sulatus höyryttämällä, sekä lumen luonti pihoilta ja ajoteiltä. Lisäksi järjestämme tarvittaessa myös lumen pois kuljetuksen. 

jonilapioi2.jpgVastuu

Kiinteistön omistaja/haltija on vastuussa katolta putoavan lumen ja jään aiheuttamista vaurioista. Tästä syystä katon lumi/jäätilannetta on jatkuvasti tarkkailtava.  Ennakointi on tärkeää ja usein tulee halvemmaksi pudottaa lumi katoilta hyvissä ajoin. Suuret lumimassat luovat kattojen romahtamisvaaran lisäksi riskin vesi-, materiaali- ja henkilövahingoille.

Virheet

Yleinen virhe on poistaa katoilta pelkästään "ongelmakohtiin" kasautunut lumi, sillä näin toimittaessa katolla joudutaan käymään todennäköisesti useita kertoja talven aikana jolloin kustannukset nousevat suuremmiksi kuin koko katon tyhjentäminen lumesta kerralla.

Turvallisuus

Kaikilla työntekijöillämme on voimassa oleva työturvallisuus-kortti. Kaikissa Ikkunahuollon suorittamissa lumenpudotustöissä pudotusalue eristetään laajalti ja alhaalla on turvamies valvomassa pudotusta, näin vältytään ikäviltä henkilö- ja materiaalivahingoilta. Mikäli kohteessa on putoamisvaara, käytämme puotamissuojaimia.  Jos suunniteltu lumen-/jäänpudotusalue on normaalisti runsasliikenteinen, eikä eristys päiväsaikaan ole mahdollista, hoidamme työn ilta- tai yöaikaan. 

Soita tai tilaa tästä!

jonitiputtaa.jpg